Vil du være min brudepige? | Gave til brudepigen

Vil du være min brudepige?

Hvordan spørger man om hun vil være ens brudepige?

Skal du giftes? Eller har et frieri lige fundet sted? I hvert fald skal du nu til at vælge din brudepige (eller brudepiger) og jeg vil gerne dele mine erfaringer med dig, hvor du forhåbentligt kan lade dig inspirere. 

Da jeg blev gift var det en stor ting for mig at skulle vælge en brudepige. Det betød, at jeg skulle vælge én bestemt person som brudepige. Dét, at skulle vælge en person, til min mest betydningsfulde dag i i mit liv, var nok et af de sværeste valg jeg længe har haft stået overfor. For mig var valget en kærlighedserklæring om, at personen har stor betydning for mig og at jeg stoler på personen - men hvem skulle jeg dog vælge?

Valget var selvfølgelig ikke let for mig da jeg desværre ingen søster har - som ellers ville have været det oplagte valg. Jeg har heller ikke kun én 'bedste veninde', men i stedet flere dejlige veninder i min tætte omgangskreds. 
Derfor gik der utrolig mange tanker igennem mit hoved, fordi når man vælger én person som ens brudepige, så lavede man også et fravalg af andre på en måde. Derfor kunne jeg simpelthen ikke vælge kun én! I stedet valgte jeg hele tre brudepiger.
Den første brudepige har jeg kendt siden folkeskolen. Den næste har jeg kendt siden gymnasiet. Den sidste har jeg kendt gennem min uddannelse.
Alle tre er nogle veninder, som jeg aldrig vil være foruden, og som jeg ved, at jeg altid vil kunne ringe til, hvis 'lokummet brænder' (undskyld mit franske sprog).

Til at starte med satte jeg mig ned og satte ord på, hvorfor de hver især skulle være min brudepige.
Min mand hjalp mig med at sætte teksten op i Adobe illustrator, så det så rigtig godt ud - det var jo lidt specielt at spørge, for hvad nu, hvis man fik et nej? Så tekst og selve anledningen skulle være HELT PERFEKT før jeg følte mig tryg nok til at spørge dem.   
Hvis du ikke er en ørn til at sætte tekst op i Adobe Illustrator, så vil vi rigtig gerne hjælpe dig med det. Send blot en mail til magnus@pastelshop.dk
Selve skrift-typen vi brugte til overskriften hedder "Dulcelin". Resten af brødteksten blev skrevet i skrifttypen "Bellefair Regular". 
Efter at have fået min mand til ændre tingene et par gange (UPS hæhæ) og jeg blev tilfreds med resultatet, så fandt jeg et super-godt billede af mig og brudepigerne hver især ... sammen! 
Jeg fik det printet ud hos Vester Kopi og det er både super nemt og hurtigt. 
Jeg fik dem printet i papiret: Natural A4 240 gram. 

Brudepige gave

Efter at have hentet mine print hos Vester Kopi så fandt jeg de sødeste æsker fra Søstrene Grene, hvor jeg blandt andet købte den lille lyserøde champagne, billederammen og stofservietterne til selve dagen. Så købte jeg hvidt silkepapir til bunden af æsken. Det købte jeg i Bog og Ide.
Og så udvalgte jeg selvfølgelig nogle varer fra Pastelshop.dk.

  
Lille pastelfarvet skål

Skålen på billedet koster kun 50,00 kr. og du finder den ved at gå via dette link

Mintgrøn krukke fra Bloomingville

 Krukken på billedet koster kun 60,00 kr. og den kan du købe den her

 Jeg lagde herefter de forskellige ting ned i æskerne, som til sidst så sådan her ud: 

Eksklusiv brudepige gaveGave til brudepigeGaver til brudepiger

Min ene veninde var gravid på det tidspunkt, hvorfor jeg valgte at lægge en lille sød gave til hendes kommende datter. Jeg valgte katte-uroen fra Liewood, som spiller sangen Brahms Lullaby vuggevise når du hiver i snoren. Du kan se vores udvalg af uroer ved at klikke her.

Men hvordan spørger man så?

For det første vil jeg bare lige fortælle dig, at der ikke er en forkert eller rigtig måde at spørge på. Der er mange måder at spørge på og det er din mavefornemmelse som i sidste ende skal afgøre, hvordan DU vil spørge din brudepige (eller brudepiger). Jeg har set sjove eksempler på, hvor brudepigen er blevet spurgt ved, at man har købt et æske donuts og i æsken skrevet: "I donut want to get married without you".

Vil du være min brudepige?

Jeg har også set et eksempel, hvor man har inviteret sin brudepige på pizza aften. Da den kommende brudepige åbnede sin pizzabakke stod der følgende: "I can't say I do without you! Will you be my bridesmaids? (or is this too cheesy)" 

Før jeg spurgte mine brudepiger, så havde jeg søgt internettet tyndt for at finde svar. Jeg valgte til sidst at gøre noget, som passer til mig og den relation, som jeg har til mine skønne veninder.

Nu til den vigtige del - altså selve historien:
Jeg havde inviteret mine tre veninder hjem til mig, hvor jeg havde sørget for lidt lækker tapas. De to af mine veninder kendte i forvejen godt hinanden, men den tredje af min veninder kendte de kun gennem mig. Jeg havde derfor givet dem forklaringen om, at de var inviteret over, således at den ene veninde kunne lære de andre bedre at kende inden brylluppet, så hun ikke var så meget 'alene'. 
Vi spiste tapas og jeg lod som ingenting og prøvede bare at spørge rigtig meget ind til deres situation, for at få dem til at snakke. Jeg havde nemlig svært ved at finde ud af, hvornår det bedste tidspunkt var at spørge dem på. Efter at have ryddet lidt op og spist den fantastiske tapas, så sagde jeg til dem, at de skulle lukke deres øjne. Så gik jeg ind i soveværelset og hentede æskerne frem og satte dem foran dem på bordet, hvor de sad hver især. Så bad jeg dem alle om at åbne øjnene igen og det endte ud i både latter og tårer på én og samme tid. Det var et helt fantastisk øjeblik med mine veninder! Heldigvis så sagde de alle tre: JA.
 

Tapas brudepige.  

Glæd dig til denne dag, for det ender (forhåbentlig) ud i en masse latter og tårer på samme tid. Jeg er i hvert fald glad for at have gjort det på denne måde - en helt unik og undværlig aften med mine tre brudepiger <3

Hvad er en brudepiges opgave og hvad betyder det at være en brudepige?

Brudepiger

Der gik ikke lang tid efter denne dag, før, at jeg fik spørgsmålet om, hvad jeg egentlig skulle forvente fra mine tre smukke brudepiger. Egentlig tænker jeg, at det er op til den enkelte brud, men helt overordnet betyder brudepige, at man er brudens hjælp og støtte både før og under selve brylluppet. Jeg stillede ikke de store krav til mine brudepiger. De måtte helt selv vælge deres kjole mv. Dét, der havde størst betydning for mig var støtten undervejs, hjælp når jeg havde brug for det og vigtigst af alt: at arrangere en fantastisk polterabend for mig. I øvrigt var min polterabend den sjoveste og fedeste dag nogensinde! Jeg havde egentlig aldrig rigtig forstået polterabend-konceptet, men det er som om, at når man vågner op næste dag lige pludselig forstår det meget bedre. En dag som bød på glædestårer, latter, skål i massevis, lækker mad, action og dans på bordene = alle ingredienser til en uforglemmelig dag, der har betydet alt for mig her efterfølgende. En polterabend er virkelig også en perfekt dag til at skønne mennesker kan lære hinanden at kende på tværs af familier og venner/veninder og du skal virkelig glæde dig til det. 
Et godt råd herfra til dig, så gør dig en ekstra overvejelse om du skal vågne op alene på bryllupsdagen eller have din brudepige/brudepiger sovende eller med dig om morgenen på den store dag. Jeg valgte at sove alene, fordi jeg tænkte, at jeg skulle have en god nats søvn, men lige den dag fortrød jeg det. Det var nu lidt ensomt at vågne op alene og jeg kunne om morgenen godt have brugt mine brudepiger. Tilgengæld kom min mor om morgenen, hvor vi sammen fik sat hår og make-up. Jeg valgte bevidst ikke at have mine brudepiger ved mig om morgenen, fordi jeg var urolig for, om det blev for stressende. Det er op til dig, hvad du har lyst til og brug for. Så husk at mærke efter. 

Jeg håber, at mit lille brudepige-indslag kan inspirere dig til dit kommende bryllup og stort tillykke skal det lyde herfra. Glæd dig til brylluppet, for du kommer til at modtage så meget kærlighed på dagen, at du bliver helt overvældet. 
 
Tak fordi du ville læse med i hvert fald :)

PS: Sig endelig til, hvis du synes, at jeg skal skrive en blog omkring polterabend. 

De aller bedste hilsener fra

Mie


Læg en kommentar!

Læg venligst mærke til, at kommentarerne skal godkendes før den bliver offentliggjort.

Salg

Ikke tilgængelig

Udsolgt